Spectrum Workplace Corporate reception area and breakout space design case study

Corporate Reception and Breakout Area in Southampton

This global insurance company turned to Spectrum Workplace to redesign their corporate reception and atrium area at their prestigious Southampton location.

Working closely with the client’s facilities and estates team, the Spectrum Workplace design team developed a design solution for the corporate reception space that gave the desired look and functionality but also came within budget.

Corporate Reception Area Design

The project included complete refurbishment of the reception and atrium areas. The scope of works included bespoke reception counter, access control, a combination of hard and soft flooring, decorative wall panels, bespoke audio-visual and touchdown unit, soft seating and bistro style furniture.

Breakout Space Design

The breakout space was located immediately behind the reception area in the central atrium. This combined a coffee bar, meeting pods, bespoke audio-visual unit, touchdown desk, tables and chairs.

The design proposal included both 2-dimensional and 3-dimensional photo realistic renders of the proposed reception area.

Corporate Reception Seating and Furniture

Using the Skandia and Old Mutual corporate colour palette, a range of reception seating and informal meeting spaces were created. Also provided were some meeting rooms including a bespoke tapered meeting table with electric rise/fall monitor.

More Corporate Reception Inspirational Ideas

For more inspirational ideas for Reception Area Design and layouts visit our RECEPTION INSPIRATIONS page.

To see a case study of another corporate reception area including bespoke reception counter – CLICK HERE.





Reception Area eBook




Contact us to arrange your Design Consultation



WHAT's FEATURED?

  • Bespoke Reception
  • Bespoke Touchdown Unit
  • Cafe furniture
  • Soft Seating
  • Feature Lighting

CLIENT TESTIMONIAL:

"" We asked Spectrum Workplace, along with other companies, to put forward designs for our reception and atrium area at Skandia House in Southampton. They came up with a competitive solution that met our requirements in every way. Spectrum Workplace had the edge over the other companies who presented due to the way they listened carefully to our design brief and responded to our comments on their original proposal to fine-tune their design. We will certainly be happy to work with Spectrum Workplace on future projects""
Spectrum Workplace

Spectrum Workplace